trainer

Even voorstellen,

Ik ben Anja Uitdewilligen, 62 jaar en woon in Roosendaal. In 2008 heb ik op mijn werk in het ziekenhuis de mogelijkheid gekregen om een trainersopleiding Mindfulness te gaan volgen en sindsdien werk ik hiermee met kleine groepen. Omdat Mindfulness mijn eigen leven erg heeft verrijkt en zeer aanvullend kan zijn voor ieder mens, heb ik vanaf 2010 besloten een training te organiseren in eigen praktijk die voor iedereen toegankelijk is zodat ik meerdere mensen met Mindfulness in aanraking kan brengen. Inmiddels heb ik al veel groepen kunnen begeleiden met hartverwarmende ervaringen.

Vanaf mijn 18dejaar heb ik gewerkt in de zorg, als groepsleidster met groepen kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek, als psychodiagnostisch medewerker met kinderen met leer- en gedragsproblematiek en later in het Bravisziekenhuis op de afdeling Medische Psychologie als psychodiagnostisch medewerker en mindfulnesstrainer. Mijn werk heeft me altijd geïnspireerd om te kijken wat in de zorg nodig is voor ieder individu. Verdiepen in Mindfulness heeft daar zeker aan bijgedragen. Vanaf september 2018 richt ik me geheel op mijn eigen praktijk.

In de afgelopen 10 jaar heb ik veel mensen ontmoet die me inspireren in Mindfulness en mij de mogelijkheid bieden dit verder te verdiepen.

Een groot voorbeeld en leraar voor mij is Thich Nhat Hanh, een Boeddhistisch leraar die pleit voor vrede, mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. Ik ben heel dankbaar dat ik hem in Frankrijk een paar keer heb mogen ontmoeten. In zijn onderricht hecht hij grote waarde aan de verbinding tussen oude wijsheid en het alledaags leven.  Door lichaam en geest samen te laten vloeien in het huidige moment ervaren we vrede in onszelf en zijn we één met de mensheid en met alle leven.  De grondvoorwaarde voor tevredenheid en geluk ervaren is je bewust zijn of gewaar zijn. Zorg dragen voor het huidige moment, betekent zorg dragen voor de toekomst. Werken aan vrede in de toekomst gaat hand in hand met vrede vinden in het nu.

Naast Thich Nhat Hanh heb ik veel inspirerende leraren mogen ontmoeten in opleiding, workshops en retraites zoals Jon Kabat Zinn, Saki Santorelli, Edel Maex, David Dewulf, Dorle Lommatzsch, Frits Koster, Erik van den Brink, Jotika Hermsen en vele anderen.

De afgelopen 10 jaar heb ik deze opleidingen gevolgd:
Een Mindfulnesstraining en de Basis-Trainersopleiding MBCT: See True Mindfulnesstraining. http://www.mindfulness-trainingen.nl

MBSR trainersopleiding voor professionals, begeleid door Jon Kabat Zinn en Saki Santorelli in Duitsland. http://www.umassmed.edu/cfm

Tweejarige opleiding tot Mindful coach van Dorle Lommatzsch. http://www.openbewustzijn.nl

Compassietraining en trainersopleiding MBCL van Frits Koster en Erik van de Brink,  https://www.compassietraining.nl/

Opleiding Hartcoherentie https://www.louvanie.be

Opleiding Adem in therapie

Opleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Opleiding Stressmanagement Coaching Counseling

Diverse workshops/themadagen/jaarlijkse retraites op het gebied van Mindfulness

Ik ben gecertificeerd Mindfulnes Proffesional en aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness, VVM http://www.verenigingvoormindfulness.nl , gecertificeerd Mindful Coach, verder aangesloten bij Nederlandse Federatie Gezondheidszorg NFG  www.de-nfg.nl  en de RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg  www.rbcz.nu